A câștigat titlul european și la o zi a fost arestat. Acuzația gravă care i se aduce

de: Beatrice Dumitru
31 01. 2024

A devenit campion european la handbal cu naționala Franței, dar acum se confruntă cu mari probleme cu legea. La o zi după marele trimuf a fost arestat într-un club de noapte din cartierul Champs-Elysees, din Paris. De ce este acuzat handbalistul din Hexagon.

Fapta pentru care a fost reținut handbalistul francez

Franța a câștigat Campionatul European de handbal masculin, după finala cu Danemarca, decisă în prelungiri, scor 33-31. Este cel de-al patrulea trofeu european al naționalei din hexagon, care s-a mai impus în finalele din 2006, 2010 și 2014. Francezii au în palmares și șase titluri mondiale.

Însă, un handbalist al Franței are mari probleme cu legea. Benoit Kounkoud (26 de ani) a fost plasat în arestul poliției pentru tentativă de viol într-un club de noapte din Paris. Incidentul ar fi avut loc în noaptea dintre 29 și 30 ianuarie, când internaţionalul francez, în stare de ebrietate, şi-ar fi dat jos pantalonii şi ar fi încercat să agreseze sexual o tânără, notează Le Parisien.

Benoit Kounkoud, naționala Franței. Sursa foto: Profimedia

Benoit Kounkoud ar fi fost imobilizat de un agent de securitate până la sosirea poliției, iar ulterior plasat în arest preventiv. El va fi audiat de anchetatori și se va stabili dacă este sau nu vinovat. Handalistul evoluează pentru Kielce, în Polonia.

Citește și: Ce regret are Cristina Neagu după retragerea de la națională: ”Mi-am imaginat altfel finalul”

Franța, campioană europeană la handbal masculin

A doua zi după triumful de la Campionatul European, handbaliștii francezi au fost primiți  la Palatul Elysee de președintele Emmanuel Macron, un oficial pasionat de sport. El a fost prezent și la finala Campionatului Mondial pe care a disputat-o naționala de fotbal a Franței în 2022, cu Argentina.

Echipa națională de handbal masculin a Franței a devenit după zece ani de pauză campioană europeana, iar ”Cocoșul Galic” este depășit în topul medaliilor doar de Suedia, cea care are cinci trofee. Selecționata din Hexagon a învins în finală CE campioana mondială, Danemarca.

Citește și: Cel mai dur mesaj după ce Cristina Neagu și-a anunțat retragerea din națională: ”Mulțumim că ți-ai dat afară colega de cameră, care și-a găsit bagajul pe hol” VIDEO

Deși Franța a câștigat marele trofeu, cel mai bun marcator al partidei a fost numit Mikkel Hansen, cel care a înscris nouă goluri, iar titlul de MVP l-a primit Emil Nielsen, portarul Danemarcei.

În finala mică, Suedia a trecut de Germania, scor 34 – 31 și a luat bronzul la Campionatul European.